Persbericht 7 oktober 2021
Dringende oproeptot de overheid
Een leefbare, rechtvaardige wereld voor de generaties na ons
Aan de vooravond van de klimaatbetoging #BackToTheClimate roept vzw Grootouders voor het Klimaat samen met andere ouderenverenigingen de overheid op, dringend de doelstelling van het Akkoord van Parijs te realiseren.
"De symptomen van de klimaatcrisis treffen ons met alsmaar extremer weer, overstromingen, droogte. Elders is het nog erger, met branden, orkanen, verloren oogsten, stijgende zeeën. Elk jaar weer meer, elk jaar weer dichterbij. Op die weg doorgaan is geen optie."
De oproep wordt ruim gesteund door verenigingen als Vlaamse Ouderenraad, Okra en de Gezinsbond. Ook Grand-parents pour le Climat ondertekent.
Er is nog tijd, maar hij dringt
De klemtoon van de oproep ligt op de urgentie. We zijn bijna halverwege tussen het Klimaatakkoord van Parijs (2015) en de mijlpaal van 2030. Dat maakt de klimaatcrisis nu tot het dringendste wereldprobleem.
De ouderen hebben tijdens hun actieve leven de druk op de planeet onhoudbaar zien toenemen. Ze nemen hun verantwoordelijkheid tegenover de komende generaties ernstig, nu we de gevolgen nog kunnen temperen. Elke decigraad telt.
Het beste moment is dit moment
De oproep verwijst uitdrukkelijk naar de Klimaatconferentie van Glasgow. Daar moeten ons land en zijn regeringen zich 100% engageren om het tij te keren.
De oproep kunt u hier vinden .
Contact:
Bernard Hubeau, co-voorzitter: info@grootoudersvoorhetklimaat.beHugo Van Dienderen, co-voorzitter: info@grootoudersvoorhetklimaat.beKoen Platevoet, perscontact: pers@grootoudersvoorhetklimaat.be – 0498.516842site: grootoudersvoorhetklimaat.be
De oproep wordt al gesteund door Grands-parents pour le Climat, Gezinsbond, Vlaamse Ouderenraad, Okra, S-plus, GOSA, ABVV-senioren, CD&V-senioren, Groen-plus, Ecokerk, Transitie Molen en Balen, Duurzame Heistenaars
Andere organisaties kunnen nog aansluiten.

Lees de reacties ()
Lees de reacties () Verberg reacties